Ανοίγει σταθμός στο Μετρό της πόλης για 4 ώρες!

Nov 21st, 2015

Τύπος Θεσσαλονίκης, 20.11.2015

Ο θεσμός του Open House μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τον Σταθμό Ευκλείδη στο Μετρό της Θεσσαλονίκη

Αυτό το Σαββατοκύριακο (21/11-22/11), δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και πολιτιστικοί χώροι ανοίγουν τις πύλες τους και μας υποδέχονται! Η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοικτό μουσείο και το Open House μας καλεί να εξερευνήσουμε την αρχιτεκτονική που μας περιβάλλει. Ο σημαντικός αρχιτεκτονικός θεσμός έχει κερδίσει τους Θεσσαλονικείς και αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και φέτος στη διοργάνωση.

Μία από τις ξεναγήσεις που ξεχωρίζουν – ανάμεσα σε περίπου 70 κτίρια, ξενοδοχεία, μουσεία, αρχαιολογικούς και διαμερίσματα είναι η δυνατότητα να δούμε από κοντά το Μετρό της Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Ευκλείδη. Όπως αναφέρει το Open House «Ο σταθμός Ευκλείδης αποτελεί έναν σταθμό πρότυπο από άποψη κατασκευαστικής προόδου καθώς έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα πολιτικού μηχανικού ενώ υπολείπεται μόνο η αρχιτεκτονική διαμόρφωση.

Η ξενάγηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (22/11) από τις 10.00 έως τις 14.00, ενώ καθώς πρόκειται για εργοταξιακό χώρο, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε ενήλικους άνω των 18 ετών. Κάθε επισκέπτης θα λαμβάνει και οφείλει να φοράει καθ’ όλη την διάρκεια της ξενάγησης κράνος, για λόγους ασφαλείας, το όποιο θα προμηθευτεί κατά την είσοδο του στον σταθμό. Η διεύθυνση είναι Α. Παπαναστασίου και Κατσιμίδη.

No comments yet.