Απάντηση Μπουτάρη στην Αττικό Μετρό για τα προβλήματα στο έργο

Mar 16th, 2015

Voria.gr, 16.03.2015

Της Κάτιας Γερακαρίτου

Την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η Αττικό Μετρό επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την κατασκευή του μετρό

Την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η Αττικό Μετρό επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την κατασκευή του μετρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση της Αττικό Μετρό που απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών Γιώργος Σταθάκης, σε γραπτή ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ κ. Σάκη Βαρδαλή και κυρίας Ελένης Γερασιμίδου, «μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανάθεσης της κατασκευής του με τη μορφή της σύμβασης παραχώρησης… το έργο της βασικής γραμμής δημοπρατήθηκε βεβιασμένα».

Το έργο προχώρησε με σοβαρά προβλήματα, σημειώνεται στην απάντηση, «κατά βάση με τον σχεδιασμό που είχε επιμεληθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε προσδιορίσει μεταξύ άλλων τη χάραξη και τις θέσεις των σταθμών, σε ορισμένους εκ των οποίων διαπιστώθηκαν στη φάση ωρίμασης των μελετών σοβαρά προβλήματα (χωροθέτηση του Σταθμού Νέας Ελβετίας εντός των ορίων υδατορέματος, του Σταθμού Βούλγαρη σε ρήγμα, του Σταθμού Ανάληψη στα όρια οικοδομών κλπ».

Για ψευδή είδηση έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. «Η Αττικό Μετρό πάει να τα ρίξει όλα στο δήμο, ακόμα και τον σχεδιασμό. Με ενημέρωσαν για το έγγραφο, θα το δω και γω αναλυτικά και θα το καταγγείλω» είπε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει συνάντση με τον υπουργό κ. Γ. Σταθάκη.

Για φαρισαϊσμό κατήγγειλε το κείμενο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. «Μένεις άναυδος» σχολίασε. «Τι μας είπαν; Ότι στηρίχθηκαν στην «τρύπα του Κούβελα» το Μετρό για να γίνει;» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Έχουν αφήσει τόσα χρόνια την πόλη με τα «τσίγκια και τις λαμαρίνες». Θέλουν μήνυση για να καταλάβουν. Εκτός κι αν θέλουν να γλύφουν τους υπουργούς για άλλους λόγους» κατέληξε μεταξύ άλλων στην αιχμηρή του απάντηση στην Αττικό Μετρό ο Π. Αβραμόπουλος.

 

No comments yet.