ΕΕΘ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Dec 18th, 2014

Thestival.gr, 18.12.2014

«Δυστυχώς τα χειρότερα σενάρια για την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνονται. Στον ορίζοντα υπάρχουν πολύμηνες έως πολύχρονες καθυστερήσεις ενός έργου, που σχεδιάστηκε για να αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα της Θεσσαλονίκης και εξελίσσεται σε εφιάλτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Ήδη οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση του μετρό δεν μπορεί να γίνει πριν το 2018, όταν η αρχική ημερομηνία ήταν το 2012. Επίσης, δεδομένη θεωρείται η οικονομική επιβάρυνση του έργου με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να πληρώσει το Δημόσιο, που τα τελευταία χρόνια έχει άδεια ταμεία.
Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί άφωνη αυτό το ρεσιτάλ σπατάλης και ανευθυνότητας, που είναι πιθανό να ενταθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων και δηλώνει ότι δεν θα μείνει άπραγη. Τα τελευταία χρόνια –από το 2006 που ξεκίνησαν τα έργα του μετρό- οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι άνθρωποι της αγοράς του κέντρου πληρώνουν βαρύ τίμημα. Είναι αδιανόητο αυτές οι θυσίες να πάνε χαμένες. Οι εμπλεκόμενοι οφείλουν μα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν ρεαλιστικές λύσεις. Όσοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

No comments yet.