Πιάνουν δουλειά τα συνεργεία της Αγίας Σοφίας

Mar 8th, 2016

Voria.gr, 07.03.2016

Της Άννης Καρολίδου

Στο σταθμό Αγίας Σοφίας, γίνεται η εκσκαφή της βόρειας πρόσβασης και, στο νότιο τμήμα, προετοιμάζεται το σκάμμα για τη συνέχιση των αρχαιολογικών.

Μετά από πολλούς μήνες οι Θεσσαλονικείς βλέπουν συνεργεία να δουλεύουν στο εργοτάξιο του Μετρό, στην Αγίας Σοφίας, τόσο στο βόρειο τμήμα, όσο και στο νότιο, με στόχο το έργο του σταθμού να έχει ολοκληρωθεί, μαζί με τα αρχιτεκτονικά, το 2019.

Αυτές τις ημέρες γίνονται οι προετοιμασίες για να αρχίσουν να δουλεύουν τόσο τα συνεργεία του αρχαιολογικού τμήματος, όσο και του κατασκευαστικού.

Πιο συγκεκριμένα, στο νότιο τμήμα θα συνεχιστεί η εκσκαφή σε μεγαλύτερο βάθος(σσ το σκάμμα είχε καλυφθεί προσωρινά) για να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα ώστε, στη συνέχεια να κατασκευαστεί το νότιο τμήμα του σταθμού και η είσοδος από την πλευρά αυτή, που θα είναι προς τη γωνία Αγίας Σοφίας με Καστριτσίου.

Τις ημέρες αυτές στήνεται η βάση στην οποία θα στηριχτεί ο γερανός για να αρχίσουν οι εργασίες εκσκαφής.

Σημειώνεται ότι στο νότιο τμήμα, η κατασκευή του παντοροϊκού αγωγού, στο παρελθόν, είχε διαταράξει τα εδάφη οπότε δεν αναμένεται να εντοπιστούν ευρήματα του μεγέθους που είχαν αποκαλυφθεί στο βόρειο τμήμα του σταθμού, πάνω από την Εγνατία.

Σε ό,τι αφορά στο βόρειο τμήμα, οι εργασίες αφορούν στην εκσκαφή της πρόσβασης του σταθμού- πάρκο πλατείας Μακεδονομάχων. Στο σκάμμα της εισόδου, αναμένεται να εντοπιστούν αρχαιότητες οπότε θα ακολουθήσει η αρχαιολογική έρευνα. Όταν αυτή ολοκληρωθεί θα γίνει η κατασκευή της βόρειας πρόσβασης.
Σημειώνεται πως η δέσμευση κυβέρνησης και Αττικό Μετρό Α.Ε. είναι, ότι μέχρι το Μάρτιο του 2020 θα έχει περαιωθεί το έργο της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

No comments yet.