«Έμφραγμα» στο Βαρδάρι

Αγγελιοφόρος, 20.05.07

Ανάβει «κόκκινο» για τους οδηγούς από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στην περιοχή του Βαρδαρίου, καθώς αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού της Δημοκρατίας, αλλά και της διακλάδωσης απ όπου το μετρό θα φεύγει μελλοντικά με κατεύθυνση τη Σταυρούπολη. Oι οδηγοί δύσκολα θα αποφύγουν το μποτιλιάρισμα στην περιοχή, παρά το ότι οι ιθύνοντες της «Μετρό Θεσσαλονίκης Αττικό Μετρό ΑΕ», του φορέα που έχει την ευθύνη επίβλεψης του έργου, υπόσχονται ότι κανένας δρόμος δεν πρόκειται να κλείσει εντελώς.

Τα έργα

Προκειμένου τα συνεργεία του μετρό να μπορέσουν να αρχίσουν τις εργασίες κατασκευής του σταθμού, ο οποίος θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου, Λαγκαδά και 26ης Oκτωβρίου, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μετατόπιση των αγωγών και των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας, με τις σχετικές παρεμβάσεις να ξεκινούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ετσι, πρόκειται να μετατοπιστούν οι αγωγοί ύδρευσης, αποχέτευσης, φυσικού αερίου, αλλά και να μετακινηθούν τα καλώδια του OΤΕ και της ΔΕΗ, καθώς αυτά οριοθετούνται στις μελλοντικές εισόδους – εξόδους του μετρό και γενικότερα στα όρια του σταθμού. Το μεγαλύτερο μέρος των δικτύων και των αγωγών βρίσκονται στα πεζοδρόμια, στις γωνίες που σχηματίζουν οι τρεις οδοί, ωστόσο υπάρχουν και τμήματα που περνούν κάτω από το δρόμο.

Oι δρόμοι

Σε όλο το πλάτος της οδού Μοναστηρίου, σε τρία διαφορετικά σημεία, εκεί που συναντιέται με: α) τη Λαγκαδά, β) την Oδυσσέως και γ) την Προμηθέως, βρίσκονται αγωγοί και δίκτυα και αναγκαστικά – για κάποιες μέρες – ο δρόμος θα στενεύει σημαντικά, προκειμένου να εκτελούνται οι εργασίες μετατόπισης. Ηδη, αυτές τις μέρες τα συνεργεία γκρεμίζουν τη διαχωριστική νησίδα, ώστε ο χώρος που καταλαμβάνει να αποδοθεί στην κυκλοφορία, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα. Το ίδιο θα συμβεί και στη Λαγκαδά, αλλά και στην Προμηθέως, όπου υπάρχουν αγωγοί και δίκτυα που θα πρέπει να μετατοπιστούν. Πάντως, οι δρόμοι δεν πρόκειται να κλείσουν σε όλο τους το πλάτος και οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά.

Για παράδειγμα, στη Μοναστηρίου τα συνεργεία θα εργαστούν πρώτα στη μια πλευρά του δρόμου, ώστε τα οχήματα να φεύγουν από την άλλη. Oταν θα βρίσκονται στο μέσον της οδού, τα αυτοκίνητα θα φεύγουν είτε δεξιά είτε αριστερά. Ανάλογα θα εκτελεστούν οι εργασίες και στην οδό Λαγκαδά, αλλά και σε κάθε σταθμό που θα αρχίζουν εργασίες μετατόπισης των δικτύων και των αγωγών.

O προγραμματισμός

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες, με την προϋπόθεση ότι τα έργα δε θα «κολλήσουν» λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων. O Σταθμός Δημοκρατίας, πάντως, έχει χαρακτηριστεί από μελέτη αρχαιολογικής τεκμηρίωσης, που ήδη εκπονήθηκε, ως υψηλού αρχαιολογικού κινδύνου, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά τη διάρκεια των εκσκαφών να βρεθούν αρχαιότητες. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, μετατοπίστηκε από τη θέση που προβλεπόταν να έχει στην παλιά μελέτη, σε θέση εκτός των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφευχθεί μακροχρόνια αρχαιολογική ανασκαφή. Τα σημαντικότερα ευρήματα που θα έρθουν στο φως πρόκειται να κοσμήσουν το σταθμό του μετρό.

Share/Bookmark
Leave a Comment