«Πράσινο» και «e-University» το ΑΠΘ

Dec 21st, 2010
Καθημερινή, 21.12.2010
Συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπ. Βούγια με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι μετακινήσεις στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο του προγράμματος των Πρυτανικών Αρχών για τη μετεξέλιξη του ιδρύματος σε οικολογικό πανεπιστήμιο, αλλά και θέματα τηλεπικοινωνιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας με τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο.

Ο υφυπουργός- σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- δεσμεύθηκε για τη στήριξη του υπουργείου στο πρόγραμμα «E – university», που αφορά στη δικτύωση του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε η ενίσχυση της αστικής σύνδεσης του ΑΠΘ, μέσω του ΟΑΣΘ με την ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς και με αποκεντρωμένες μονάδες του Ιδρύματος.

Επίσης συζητήθηκε η επαναδιαπραγμάτευση των τηλεπικοινωνιακών τελών του ΑΠΘ με τον ΟΤΕ και αποφασίστηκε η διέλευση (IRU) γραμμών επικοινωνίας από το Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν να παραχωρηθούν δικαιώματα διέλευσης (Indefeasible right of use) διάρκειας 25 ετών για ένα σύστημα καλωδίων οπτικών ινών που θα διέρχεται μέσα από τις σήραγγες του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και θα συνδέει την Πανεπιστημιούπολη με αρχικά 14 και στη δεύτερη φάση του Μετρό, συνολικά 20 εξωκείμενες μονάδες του Ιδρύματος.

Εξάλλου, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρότειναν την επιλογή του πανεπιστημίου ως προνομιακού εταίρου για την ανάπτυξη και αξιολόγηση πιλοτικών εφαρμογών λογισμικού και αποφασίστηκε η χρήση WiFi για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Tags:
No comments yet.