Άκτωρ: Δε συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων για το Μετρό Θεσ/νίκης

Mar 17th, 2014

Capital.gr, 17.03.2014

Δεν συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων από την ανάδοχο κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo-Seli-Ansaldobreda του μετρό Θεσσαλονίκης, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της. Αφορμή υπήρξαν δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να εμπλέκεται στην «Ειδική δήλωση διακοπής έργων» των κατασκευαστικών εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης που απέστειλε η ανάδοχος εταιρεία στην Αττικό Μετρό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Άκτωρ:

«Η διοίκηση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή της ΑΚΤΩΡ στην «Ειδική δήλωση διακοπής έργων» που απέστειλε η ανάδοχος Κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Αττικό Μετρό, διευκρινίζει τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας:

1) Η ΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο συμφωνίας που έγινε με τις πιστώτριες τράπεζες της ΑΕΓΕΚ τον Μάιο του 2013 προκειμένου να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ για τα υπό εκτέλεση έργα της, απέκτησε προνομιούχες μετοχές άνευ ψήφου.

2) Η ΑΚΤΩΡ με κανένα τρόπο δεν συμμετέχει στη Διοίκηση της ΑΕΓΕΚ και πολύ περισσότερο δεν συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων για το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης οι οποίες λαμβάνονται από την ανάδοχο Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι ΑΕΓΕΚ (με 28,76%) και οι Ιταλικές Impregilo – Ansaldo – Seli – Ansaldobreda».

 

No comments yet.