Αγανάκτηση ξενοδόχων για τις καθυστερήσεις εργασιών μετρό

Apr 20th, 2011
voria.gr, 14.04.2011
Οι ξενοδόχοι ζητούν να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς τα έργα κατασκευής του μετρό

Την άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ξενοδοχείων που πλήττονται από τις εργασίες του μετρό και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στο επιβατικό κοινό ζητά με επιστολή της προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Ένωση Ξενοδόχων της πόλης. Όπως αναφέρει η οικονομική ζημιά εξαιτίας των καθυστερήσεων στις εργασίες κατασκευής του μετρό είναι μεγάλη.

Εν τω μεταξύ, οι ξενοδόχοι ζητούν να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς τα έργα κατασκευής του μετρό, καθώς βλέπουν η εμπορική κίνηση των επιχειρήσεών τους να έχει οδηγηθεί σε τέλμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου το 1/3 του συνολικού αριθμού των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, για περισσότερο από μια πενταετία υφίστανται σημαντική μείωση τόσο στην πληρότητα όσο και στα αντίστοιχα έσοδά τους. Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται κατά μήκος και στις παρυφές των οδών Μοναστηρίου και Εγνατία, δίπλα στα εργοτάξια, στους υπό κατασκευή σταθμούς του μετρό.

Εν τω μεταξύ, όπως καταγγέλλουν ξενοδόχοι της περιοχής γύρω από τους υπό κατασκευή σταθμούς του μετρό έχουν μπαζωθεί οι είσοδοι από τα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν αρκετές φορές . Μάλιστα, είναι αναγκασμένοι να παίρνουν από μόνοι τους μέτρα προστασίας και όταν βρέχει να τοποθετούν περιμετρικά σακιά με άμμο.

Tags:
No comments yet.