Αγωνία εργαζομένων για το μετρό

Αγγελιοφόρος, 25.07.2012

«Με ψέματα και λόγια δε γίνεται μετρό». Με το σύνθημα αυτό πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, 4ωρη στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, οι περίπου 200 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Γιώργος Κόκκινος, διαμαρτύρονται, διότι το έργο εξακολουθεί να είναι βαλτωμένο και ουσιαστικά σταματημένο, παρά το ότι πριν από περίπου ενάμισι μήνα είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι θα γινόταν επανεκκίνησή του.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για την επίλυση των προβλημάτων στην εξέλιξη του έργου, δύο μήνες μετά από τις κινητοποιήσεις μας το μετρό συνεχίζει να λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας», τονίζει ο κ. Κόκκινος. Οπως επισήμανε ο γραμματέας του Σωματείου, Φώτης Μπέλλος, σήμερα τα εργοτάξια είτε υπολειτουργούν, είτε δε λειτουργούν καθόλου, με χαρακτηριστικότερο όλων το εργοτάξιο του σταθμού «Ανάληψη», όπου τα πάντα είναι εδώ και μήνες «παγωμένα».

Προβλήματα, στο μεταξύ, αντιμετωπίζει και το άλλο σωματείο εργαζομένων στο μετρό, στο οποίο υπάγονται όσοι δουλεύουν στις ανασκαφές. Στο σωματείο αυτό προαναγγέλθηκε ότι θα γίνουν νέες απολύσεις.

Share/Bookmark
Leave a Comment