ΑΕΓΕΚ: “Κόκκινη” κάρτα για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Capital.gr, 26.01.2010

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώνει τις σημαντικές καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου κ. Γιάννης Μαρούλης με σχετική επιστολή που απέστειλε αρχές Γενάρη στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, ο αργός ρυθμός των απαλλοτριώσεων, η εύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων και η καθυστερημένη παράδοση χώρων από την Αττικό Μετρό Α.Ε. προκαλούν, μεταξύ άλλων, σημαντική οικονομική ζημιά στην κοινοπραξία των ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική – Impregilo-Seli-Ansaldo-Ansaldobreda που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή που δημοσιεύτηκε στον “Αγγελιοφόρο”, αντίστοιχα προβλήματα συναντώνται και στην επέκταση του Μετρό Αθήνας προς Χολαργό, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή, ενω έως το τέλος Φλεβάρη οι κατασκευαστικές θα αναγκαστούν να αποδεσμεύσουν το 80% του προσωπικού τους και να αναστείλλουν τις εργασίες.

Το ενδεχόμενο αυτό ωστόσο, αποκλείουν κατηγορηματικά παράγοντες της βορειοελλαδίτικης αγοράς-γνώστες του ζητήματος, οι οποίοι επισημαίνουν στο Capital.gr πως “η δημοσίευση της επιστολής λειτουργεί θεμιτά ως μέσον πίεσης για την επιτάχυνση των κατασκευαστικών εργασιών”.

Εξάλλου, η ματαίωση των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης θα επέφερε το οριστικό πλήγμα για τον εμπορικό κόσμο της συμπρωτεύουσας και θα αποτελούσε εξέλιξη που το Υποδομών απεύχεται με κάθε τρόπο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τις καθυστερήσεις των έργων που έχουν φέρει αντιμέτωπους με τη χρεοκοπία πολυάριθμους επιχειρηματίες της συμπρωτεύουσας.

Στελέχη της εισηγμένης επισημαίνουν στο Capital.gr ότι η καθυστέρηση διορισμού νέας διοίκησης στην Αττικό Μετρό επιδεινώνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, γεγονός που εντείνεται από την μη απόφαση για εγκατάσταση κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη που θα συντονίζει το έργο. “Η κατάσταση μας προκαλεί ζημιά εκατομμυρίων σε μηνιαία βάση. Οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις δεν προχωρούν, γεγονός που περιορίζει δραματικά τον βαθμό ολοκλήρωσης των εργασιών που είχαμε υπολογίσει” αναφέρουν.

Ο κατασκευαστικός όμιλος φέρεται να ζητά αποζημίωση 110 εκατ. ευρώ για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί, προκειμένου να συνεχίσει να υλοποιεί την επένδυση ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών επισημαίνουν στο Capital.gr ότι “δίχως αμφισβήτηση η επιστολή του κ. Μαρούλη περιγράφει επακριβώς τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Μετρό Θεσσαλονίκης και Αθήνας”.

Γι΄ αυτό, όπως τονίζουν, μετά την ανάδειξη του νέου διοικητή της Αττικό Μετρό, υπουργείο και ανάδοχος θα εξετάσουν από κοινού τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. “Το συντομότερο δυνατόν θα ορίσουμε τη νέα διοίκηση του οργανισμού και στη συνέχεια θα διαπραγματευτούμε με τον ανάδοχο τις αιτιάσεις του” διαβεβαιώνουν.

Share/Bookmark
Leave a Comment