Αναβαθμίζεται αισθητικά το Μετρό Θεσσαλονίκης

Voria.gr, 04.02.2013

Οι εικαστικές παρεμβάσεις γίνονται ώστε αφενός οι πολίτες να έρθουν άμεσα σε επαφή με την τέχνη, αφετέρου να αναβαθμιστούν αισθητικά οι περιφράξεις του Μετρό

Χρώμα στις μεταλλικές περιφράξεις οι οποίες βρίσκονται έξω από τα εργοταξιακά γραφεία του Μετρό στην πλατεία Δημοκρατίας έδωσαν καλλιτέχνες μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος.

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό ΑΕ, σε συνεργασία με το ΣΚΕΤΒΕ, προχωράει στην αισθητική αναβάθμιση εργοταξιακών περιφράξεων του Μετρό. Χθες, 12 μοναδικά, πρωτότυπα έργα σε μουσαμά, τοποθετήθηκαν στις μεταλλικές περιφράξεις του εργοταξίου του Μετρό στο σταθμό Δημοκρατίας και στη Διακλάδωση Δημοκρατίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν και άλλα έργα.

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επαφή και με τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ώστε να υλοποιηθούν ανάλογες δράσεις σε περισσότερα εργοτάξια του Μετρό.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις γίνονται ώστε αφενός οι πολίτες να έρθουν άμεσα σε επαφή με την τέχνη, αφετέρου να αναβαθμιστούν αισθητικά οι περιφράξεις του Μετρό.

 

Share/Bookmark
Leave a Comment