Ανακοίνωσαν 300 απολύσεις στο Μετρό

Alterthess.gr, 05.02.2013

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο μεγαλύτερο υπό κατασκευή έργο της Θεσσαλονίκης, με τους εργαζόμενους να πληρώνουν αστοχίες, παραλήψεις και παιχνίδια του κράτους με τις ανάδοχες κατασκευαστικές εταιρίες. Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο στους εργαζόμενους της αρχαιολογικής υπηρεσίας, που δουλεύουν στο σταθμό της Βενιζέλου, στις 28 Φλεβάρη θα απολύθουν όλοι, ενώ έπειτα από 1 μήνα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναπρόσληψής τους.

Σύμφωνα με την εταιρία τα έργα στο σημείο έχουν ολοκληρωθεί προς το παρόν και τα ευρήματα θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο. Μάλιστα όπως λένε οι εργαζόενοι οι εργασίες είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν και πάλι σε μερικούς μήνες -σε άλλο βάθος-, αλλά προφανώς η επαναπρόσληψή τους θα γίνει με πολύ μικρότερες συμβάσεις.

Προς το παρόν το σωματείο εργαζομένων δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για το πως θα κινηθεί, με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για σκληρή στάση της εταιρίας και αιφνιδιαστικές αποφάσεις. Μάλιστα όπως τονίζουν, μοναδικός λόγος της απολύσης τους είναι η υπογραφή νέων συμβάσεων και περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ο αριθμός των εργαζομένων υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 300 ατομα.

Share/Bookmark
Leave a Comment