ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ

ΥΠΕΧΩΔΕ, 10.07.09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πρώτη φάση του Διαγωνισμού για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο στη Θεσσαλονίκη, το Μετρό, συνεχίζεται με επέκταση προς την Καλαμαριά, με 5 νέους Σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,8 χλμ υπόγειας Γραμμής.
Πρόκειται για ένα έργο 425 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο εκτός από την κατασκευή της πρώτης επέκτασης του Μετρό, περιλαμβάνεται και η δημιουργία χώρου στάθμευσης 1.000 αυτοκινήτων στον τερματικό σταθμό της Μίκρας.

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, υποβλήθηκαν στην Αττικό Μετρό οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για το πρώτο στάδιο του Διαγωνισμού, των παρακάτω κατασκευαστικών εταιρειών :

1. ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS
2. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
3. ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
4. Κ/Ξ «DRAGADOS S.A. – ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.»
5. Κ/Ξ «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCTION S.A.»
6. Κ/Ξ «J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA S.p.A. – ALSTOM TRANSPORT S.A.»
Οι κοινοπραξίες / εταιρείες θα αξιολογηθούν από την Αττικό Μετρό, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στα Τεύχη του Διαγωνισμού και όσες προεπιλεγούν θα κληθούν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού να υποβάλλουν Τεχνική και Οικονομική Προσφορά για το έργο.

Ο Διαγωνισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2010 (αν δεν υπάρξουν εμπλοκές με ενστάσεις, προσφυγές, κλπ.) και αμέσως μετά να ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Share/Bookmark
Leave a Comment