Ανακοινώθηκαν πάνω από 400 απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

Voria.gr, 05.02.2013

Σε ποιους σταθμούς ανακοινώθηκαν οι απολύσεις. Για παιχνίδια του αναδόχου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

05 Φεβ 2013 – 17:56
Picture 0 for Ανακοινώθηκαν πάνω από 400 απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

του Αλέξη Μητάκη

mitakis@voria.gr

Για την απόλυση περίπου 400-450 εργαζομένων, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που απασχολούνται στις αρχαιολογικές ανασκαφές στους σταθμούς Βενιζέλου και Πλατείας Δημοκρατίας, ενημερώνει με έγγραφο της, η ανάδοχος κοινοπραξία.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν έχουν αντικείμενο, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες στα παραπάνω εργοτάξια(για τη Βενιζέλου, έχει αποφασιστεί η μεταφορά των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά), ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπρόσληψής τους.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, που θα έχουν συνάντηση αύριο στις 13:00 με εκπροσώπους της κοινοπραξίας, κάνουν λόγο για «παιχνίδια του αναδόχου, που επιθυμεί να απολύσει και να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους με 500 ευρώ».

«Ετοιμαζόμαστε να αντικρούσουμε τα επιχειρήματα του αναδόχου γιατί όλα είναι σε θεωρητική βάση. Η Βενιζέλου για να ολοκληρωθεί αρχαιολογικά μπορεί να πάει μέχρι το τέλος του χρόνου. Κάτω από τον δρόμο υπάρχουν ακόμα 3-4 μέτρα αρχαιότητες. Αυτά ποιος θα τα σκάψει;», δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.

Ο ίδιος σημειώνει πως υπάρχουν ακόμη μέτωπα, όπως στο Συντριβάνι και στο αμαξοστάσιο, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν τη στάση τους.

«Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Θέλουν να διώξουν όλους τους εργαζόμενους τώρα και να τους κάνουν επαναπρόσληψη με 500 ευρώ. Αυτό το παιχνίδι στην πλάτη των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει», τονίζει.
 

 

Share/Bookmark
Leave a Comment