ΑΠΘ: Πυρ ομαδόν πανεπιστημιακών για μετρό

Ελευθεροτυπία, 05.05.07

«Ως το ναδίρ της πολεοδομικής κακοδιαχείρισης θα καταγραφεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία η χάραξη του μετρό Θεσσαλονίκης», τόνισαν χθες καθηγητές στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προτείνοντας να αλλάξει. «Ολοι οι χώροι του μετρό εντός πανεπιστημιούπολης να καλύπτονται απ’ το άσυλο», ζήτησε ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος.

Πυρ ομαδόν κατά της χάραξης του μετρό που «περνάει από μια περιοχή υψηλής πυκνότητας, όπως είναι η πανεπιστημιούπολη, και όχι από ανοιχτούς ελεύθερους χώρους σαν αυτούς της Διεθνούς Εκθέσεως ακριβώς απέναντι», από τους προέδρους της Πολυτεχνικής Σχολής Νίκο Μουσιόπουλο, του Παιδαγωγικού Γιώργο Τσιάκαλο και του ΕΣΔΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) Ελευθερία Καρνάβου.

Στην ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου που έγινε στην αίθουσα τελετών, παραβρέθηκαν δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι είχαν θέσει θέμα ασύλου, λόγω της κατασκευής δύο σταθμών του μετρό μέσα στην πανεπιστημιούπολη και συγκεκριμένα μπροστά στην Πολυτεχνική και στη Θεολογική Σχολή.

«Προτείνω όλοι οι χώροι του μετρό να ανήκουν στο άσυλο και όσο θα γίνονται τα έργα οι φοιτητές της Πολυτεχνικής να παρακολουθούν από κοντά τα εργοτάξια, διασφαλίζοντας το άσυλο και αποκτώντας γνώσεις από το έργο, γιατί τέτοια δυνανότητα πότε θα τους ξαναδοθεί;», τόνισε ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η εισήγηση του προέδρου της Πολυτεχνικής Σχολής Νίκου Μουσιόπουλου, που ξεκαθάρισε ότι «τεχνικά μπορεί να αλλάξει η χάραξη του μετρό», έθεσε θέμα στατικότητας ορισμένων κτιρίων στην πανεπιστημιούπολη, για τα οποία, όπως εξήγησε, θα πρέπει να γίνει μελέτη ώστε ν’ αποφευχθούν μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Share/Bookmark
Leave a Comment