Απομακρύνεται αύριο ο υδράργυρος από τον σταθμό Βενιζέλου

Voria.gr, 16.03.2012

Η Κοινοπραξία διαβεβαιώνει ότι σε κάθε περίπτωση προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Την απομάκρυνση του υδραργύρου από το σταθμό Βενιζέλου δρομολογεί η ανάδοχος Κοινοπραξία Κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει ήδη υπέβαλε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σχέδιο δράσης για την απομάκρυνση του υδραργύρου από  εξειδικευμένη εταιρεία. Η Κοινοπραξία σημειώνει ότι, ύστερα από συνεννόηση με  το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ελήφθησαν χθες δείγματα εδάφους από το χώρο του εργοταξίου για εργαστηριακές έρευνες και μετρήσεις, ενώ στις 17 Μαρτίου θα απομακρυνθεί από  εξειδικευμένη εταιρεία ολόκληρη η ποσότητα του υδραργύρου που βρέθηκε.

«Τόσο τα δείγματα του εδάφους  όσο και αυτά του υδραργύρου που θα συλλεχθούν, θα αποσταλούν στη Γερμανία για έλεγχο και μετρήσεις από ειδικό εργαστήριο», επισημαίνει.

Επιπλέον, με την ανακοίνωσή της, η Κοινοπραξία διαβεβαιώνει ότι σε κάθε περίπτωση προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Share/Bookmark
Leave a Comment