Από τη Μίκρα η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά

Voria.gr, 20.03.2014

Του Τάσου Τασιούλα

Δόθηκε προκαταβολή 40 εκατ.ευρώ στον ανάδοχο και ανοίγουν τα πρώτα δύο εργοτάξια σε Μίκρα και Νέα Κρήνη μέχρι το Μάιο

Από τη Μίκρα θα ξεκινήσει η κατασκευή της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά, εξαιτίας των προβλημάτων και των καθυστερήσεων στη βασική γραμμή. Πρώτοι θα αρχίσουν να κατασκευάζονται οι σταθμοί σε Μίκρα και Νέα Κρήνη, όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, κι όχι όπως είχε προγραμματιστεί ο σταθμός Πατρικίου, όπου υπάρχει η ένωση με τη βασική γραμμή.

«Το μετρό είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην πόλη και βάζουμε πλάτη όλοι οι τοπικοί φορείς για να γίνει. Οι καθυστερήσεις δυστυχώς είναι μεγάλες και για να μη χάνεται χρόνος αντί να ξεκινήσει η επέκταση της Καλαμαριάς από την ένωση με τη βασική γραμμή θα ξεκινήσει από τη Μίκρα», είπε ο δήμαρχος.

Ο κ.Μπακογλίδης επισήμανε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «υπήρξαν και για την επέκταση του έργου στην Καλαμαριά καθυστερήσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε και δόθηκε η προκαταβολή των 40 εκατ.ευρώ. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες, έχουν χωροθετηθεί οι πέντε σταθμοί και υπάρχει ζήτημα μόνο με το σταθμό που σχεδιάστηκε να γίνει στη συμβολή των οδών Αιγαίου και Μεταμορφώσεως, για τον οποίο δε συμφωνούμε και είμαστε σε συζητήσεις».

Ο δήμαρχος τόνισε πως περιμένει εγκατάσταση του εργολάβου και έναρξη των εργασιών στο επόμενο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, με την αρχή να γίνεται στα εργοτάξια Μίκρας και Νέας Κρήνης.

 

Share/Bookmark
Leave a Comment