Από Χαριλάου και Τούμπα το Μετρό

Oct 21st, 2010
VORIA.GR, 19.10.2010
Το 2015 θα είναι λειτουργικά έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε

Την απόφαση να τροποποιήσει μερικώς τη χάραξη των σχεδίων του μετρό, ώστε να περνάει μέσα από την Τούμπα και τη Χαριλάου, έλαβε η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε, έπειτα από την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με τη διοίκηση του Παπαφείου.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε, Χρήστος Τσίτουρας. Μάλιστα, όπως ανέφερε το 2015 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι λειτουργικά έτοιμο.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Τσίτουρας προχωρούν και οι επεκτάσεις του βασικού άξονα τόσο ανατολικά όσο και δυτικά. Εντός της εβδομάδας αναμένεται η αξιολόγηση του πρακτικού της α΄ φάσης της επέκτασης προς Καλαμαριά, ενώ έχει δρομολογηθεί και η σύνδεση από το αμαξοστάσιο της Μίκρας μέχρι το αεροδρόμιο «Mακεδονία» με monorail.

«To Μετρό Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο εθνικό έργο που κατασκευάζεται  αυτή την περίοδο και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αττικό Μετρό Α.Ε», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (που συγχρηματοδοτεί το έργο) παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θα είναι αρωγός στα σχέδια επεκτάσεων του Μετρό, ενώ ο πρόεδρος της εταιρίας, σημείωσε ότι η Αττικό Μετρό μπορεί να αναλάβει την ανάπτυξη γραμμών τραμ που θα  λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς το Μετρό και όχι ανταγωνιστικά.

Ο κ. Τσίτουρας διαβεβαίωσε επίσης ότι οι σταθμοί του κέντρου θα πάρουν τη μορφή μικρών αρχαιολογικών μουσείων, ενώ οι περιφερειακοί σταθμοί  θα αντιπροσωπεύουν τις τοπικές κοινωνίες και την ιστορία τους. Πέραν αυτού, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από διαβούλευση, να επιλέξουν τις μόνιμες ονομασίες των σταθμών.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της μεταφοράς της διοίκησης του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι πρόσφατα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη η διαχείριση, η διοίκηση και η διευθύνουσα υπηρεσία του Μετρό, προκειμένου να διευκολυνθεί η λήψη και η υλοποίηση αποφάσεων ώστε  να δοθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν και με τη μικρότερη όχληση στους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε, επικεφαλής διευθυντικών στελεχών της εταιρίας και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, ξενάγησε το Γιάννη Μπουτάρη στα εργοτάξια των σταθμών «Πανεπιστήμιο» και «Συντριβάνι», όπως και στις υπόγειες σήραγγες, σε βάθος 34 μέτρων, στην περιοχή διασταύρωσης των τροχιογραμμών στο Συντριβάνι, όπως και στη σήραγγα που διανοίγει ο μετροπόντικας (TBM) με κατεύθυνση από Συντριβάνι προς Πανεπιστήμιο.

 

Tags:
  1. jordan Gabe
    Oct 22nd, 2010 at 00:46
    Reply | Quote | #1

    !!!!!!!!!!!!!!