Αργεί το μετρό – 70% πτώση τζίρου

Mar 16th, 2010
Ελευθεροτυπία, 16.03.2010

Του Σάκη Αποστολάκη

Νέες διαμαρτυρίες καταστηματαρχών για το μετρό στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που οι ρυθμοί δεν είναι τόσο γρήγοροι,όσο αρχικά είχε διαφημιστεί.

Οι μετροπόντικες παραμένουν ακινητοποιημένοι, ενώ αναμένεται η λύση για την απαλλοτρίωση στο «Παπάφειο». Αν η λύση αργήσει, πρώτα θα περάσουν οι μετροπόντικες και μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού. Διαδικασία αντίστροφη από την προβλεπόμενη και πιο δαπανηρή. Η κοινοπραξία αναμένει επίσης την απόδοση των χώρων σε Αγιο Πατρίκιο και Βούλγαρη, ενώ στην «Ανάληψη» νέα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς τον τρόπο κατασκευής του σταθμού.

Το πηγάδι

Στο εργοτάξιο μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή,συνεχίζονται οι διαδικασίες απομάκρυνσης του βυζαντινού πηγαδιού που βρέθηκε εκεί και επίσης καθυστερεί τους μετροπόντικες. Οι αρχαιολόγοι έφτασαν σε βάθος 5,5 μέτρων, όπου συνάντησαν νερό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, το εύρημα θα μετακινηθεί σε δύο φάσεις, πρώτα το πάνω μέρος και μετά το κάτω, και θα μεταφερθεί στις αποθήκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για συντήρηση και συναρμολόγηση. Η μετακίνηση του βυζαντινού πηγαδιού αναμένεται να ξεκινήσει αύριο και να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ για να ξεκινήσουν οι μετροπόντικες πρέπει να ολοκληρωθούν εδαφολογικές εργασίες.

Πτώση του τζίρου τους ώς και 70% διαπιστώνουν οι καταστηματάρχες των οδών Δελφών με Μπότσαρη. Οπως υποστηρίζουν, εδώ κι ένα μήνα δεν εργάζεται κανείς στο εκεί σκάμμα, γι’ αυτό και σήμερα το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τονίζουν ακόμη ότι εξαιτίας της κατάληψης μέρους του πεζοδρομίου, τις νύχτες έχουν σημειωθεί και παρενοχλήσεις γυναικών. Στο πλευρό τους δήλωσε ότι θα βρεθεί σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδης.

Tags:
No comments yet.