Ασυνεννοησία «βλέπει» στο μετρό Θεσσαλονίκης ο Γ. Μαγκριώτης

Ελευθεροτυπία, 29.11.09

Με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία καταστηματαρχών, πεζών και οδηγών

Ασυνεννοησία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στο μετρό Θεσσαλονίκης ταλαιπωρεί αδικαιολόγητα οδηγούς και πεζούς, επιβαρύνει περιβαλλοντικά τα σημεία των εργοταξίων, και έχει μεγάλο οικονομικό κόστος για τα καταστήματα της περιοχής.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά από επίσκεψή του στο εργοτάξιο του Μετρό, στην οδό Μοναστηρίου, το περασμένο Σάββατο. Τον υφυπουργό συνόδευαν ο υπεύθυνος της διευθύνουσας υπηρεσίας της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Ευάγγελος Γαλούσης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βασιλάκος, εκπροσώπους της αρχαιολογικής υπηρεσίας, της αναδόχου εταιρείας και καταστηματάρχες της περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των περιφράξεων που έχουν στηθεί, τα τελευταία χρόνια στο εργοτάξιο του Μετρό στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Γ. Μαγκριώτης ζήτησε από τους υπεύθυνους της «Αττικό Μετρό ΑΕ», αλλά και από τους εκπροσώπους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, να δίνονται γρήγορες και ασφαλείς λύσεις, στα ζητήματα ταλαιπωρίας πεζών και καταστηματαρχών, με τη συνεργασία όλων των πλευρών. Όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και εκπροσώπων των καταστηματαρχών στις περιοχές, όπου υπάρχουν προβλήματα, για να συμφωνηθούν οι αναγκαίες λύσεις και πρωτοβουλίες.

Σε ομιλία του στην έκθεση «Money Show», ο Γ.Μαγκριώτης τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει το δικό της «πετρέλαιο», το πλούσιο ενεργειακό δυναμικό της σε ΑΠΕ». Πέραν τούτου, πρόσθεσε, «θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες, για να περιορίσουμε δραστικά τις εκπομπές ρύπων από τις βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας». Ο υφυπουργός Υποδομών επανέλαβε την επιλογή της κυβέρνησης για «απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη δυνατή παραγωγική αξιοποίηση των δημόσιων πόρων» και τόνισε: «Πυρήνας της πολιτικής μας είναι, οι ποιοτικές και ασφαλείς υποδομές, που υποστηρίζουν την Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη.»

Share/Bookmark
Leave a Comment