Αττικό Μετρό Α.Ε.: Σύμβαση 41,8 εκατ. ευρώ για το μετρό Θεσσαλονίκης

Ημερησία, 12.03.2012

Στην υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης συνολικού ύψους 41,8 εκατ. ευρώ, για την εκτέλεση των υπολειπόμενων αρχαιολογικών εργασιών στη βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» με την κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου.

Η νέα συμφωνία υπογράφηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου και όπως έγινε γνωστό από την αναθέτουσα αρχή θα βοηθήσει στην ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του μετρό, καθόσον «οι ανασκαφικές εργασίες αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στην ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας του έργου». Παράλληλα, με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ενεργοποιήθηκε και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο «Αποχέτευση όμβριων υδάτων του νοτίου τμήματος του δήμου Καλαμαριάς – Φάση Α’», που έχει προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ.

Προσφορές
Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 8 Μαΐου 2012, ενώ στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, στο νότιο τμήμα του δήμου Καλαμαριάς, με τη διάρκεια κατασκευής του να είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. «Η κατασκευή του έργου είναι πρώτης προτεραιότητας για το υπουργείο, δεδομένου ότι συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής», σχολίασε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

Share/Bookmark
Leave a Comment