Βούγιας: τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Τα Νέα, 21.11.2010
Δεν είναι καινούργια ιδέα η δημιουργία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. Στη φωτογραφία η μακέτα αντίστοιχου σχεδίου του 2003.
Την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση δύο έργων με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη -τη δημιουργία γραμμής τραμ από το ΙΚΕΑ μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό και θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας σε συνάντηση που είχε σήμερα με το νεοκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές διαδικασίες: μία ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, για τη δρομολόγηση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από τον Δήμο Θερμαϊκού μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη και μία δεύτερη, η οποία αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μίας γραμμής τραμ, από το σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας-Τσιμισκή», ανέφερε ο κ. Βούγιας.

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το τραμ και τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία με τον Σπύρο Βούγια και λόγω προσωπικής χημείας και λόγω ουσίας μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητική για τη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα διοίκηση, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε, ότι αφορούν την αποτελεσματικότερη αποκομιδή απορριμμάτων και το πρόγραμμα ανακύκλωσης, παράλληλα με κάποιες «μικρορυθμίσεις» που μπορούν να ανακουφίσουν σε κάποιο βαθμό το κυκλοφοριακό. «Κυριότερα από όλα, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών.», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Share/Bookmark
Leave a Comment