Βόμβα στα θεμέλια του μετρό Θεσσαλονίκης

Mar 14th, 2014

Voria.gr, 14.03.2014

Ειδική δήλωση διακοπής των έργων υπέβαλε η ανάδοχος κοινοπραξία του μετρό Θεσσαλονίκης. Τι απαντάει η Αττικό Μετρό

Με οριστική διακοπή κινδυνεύει το πολύπαθο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τη δήλωση διακοπής έργων, που υπέβαλε χθες το βράδυ η ανάδοχος κοινοπραξία στην Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κοινοπραξία θέτει ως λόγους του αιτήματος διακοπής των εργασιών το ότι δεν της έχουν παραδοθεί τα εργοτάξια πρωτίστως της Βενιζέλου και ακολούθως της Βούλγαρη, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες. Στην επιστολή της η κοινοπραξία αποδίδει στην Αττικό Μετρό την αποκλειστική ευθύνη για τo πάγωμα του έργου, υποστηρίζει ότι ακόμα και το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα(χρόνος παράδοσης 2016-2017) έχει εκτροχιαστεί και ζητεί να σταματήσει η δική της εμπλοκή στην κατασκευή της βασικής γραμμής του μετρό.

Η Αττικό Μετρό από την πλευρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, σημειώνει τα ακόλουθα:

– Tο έργο επιβάλλεται να συνεχίσει απρόσκοπτα, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, τις κατασκευαστικές εργασίες του σε όλους τους σταθμούς που είναι διαθέσιμοι (Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δημοκρατίας, Σιντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, Πατρίκιος, Ν. Ελβετία), στη διακλάδωση Δημοκρατίας και στο Αμαξοστάσιο, όπως προβλέπει η Σύμβαση.

– Ισχύουν απαρέγκλιτα τα όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την κατασκευή του Μετρό  Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση κατασκευής του δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Είναι η ώρα των υπεύθυνων αποφάσεων για όλους.

No comments yet.