Βόρεια Ελλάδα: Επιβαρύνει οικονομικά τις επιχειρήσεις η καθυστέρηση υλοποίησης του μετρό

Feb 16th, 2013

Express.gr, 15.02.2013

ΤΟ οξύτατο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργεί η καθυστέρηση της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται γύρω από τα εργοτάξια υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), σε επιστολή της προς τον γ.γ. Μεταφορών Νικόλαο Σταθόπουλο, τον γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο και τον γενικό διευθυντή του Μετρό Γεώργιο Κωνσταντινίδη.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΕΘ κάνει λόγο για δραματική καθυστέρηση του έργου, το οποίο έχει βαλτώσει και ζητεί ενημέρωση για την καθυστέρηση στην κατασκευή του, και ιδιαίτερα για το θέμα που προέκυψε με το σταθμό της Βενιζέλου και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα αρχαιολογικά ευρήματα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για το ενδεχόμενο κατάργησης του συγκεκριμένου σταθμού.

«Να τελειώσει επιτέλους το έργο του μετρό, όπως αρχικά είχε σχεδιασθεί και μάλιστα σε σύντομο χρόνο γιατί για ένα τέτοιο έργο, που πρόκειται να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε ένα εμπορικό κέντρο και να ανακουφίσει συγκοινωνιακά τους κατοίκους της και τους τουρίστες, βρίσκεται κάθε φορά και ένας λόγος να καθυστερήσει η κατασκευή του και αυτό είναι εις βάρος των επιχειρηματιών του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα», υπογραμμίζει. Επισημαίνει, δε, και τον προβληματισμό της «μήπως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του και βρίσκονται συνεχώς προφάσεις για να μην ολοκληρωθεί».

 

No comments yet.