Γίνεται το καλύτερο τεχνικά δυνατό για να παραδοθεί το 2018

Nov 18th, 2014

Ypodomes.com, 20.10.2014

Στο ypodomes.com μίλησε αποκλειστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας για τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Μίλησε για προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των έργων αλλά και για την αναβάθμιση της Καλαμαριάς μέσω της επέκτασης του Μετρό στην περιοχή. Αναλυτικά το σχόλιο του είναι το παρακάτω: "Αναμφισβήτητα, το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο έργο συγκοινωνιακής υποδομής και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο και μοχλό ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκης αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Αναφορικά με την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του έργου, γίνεται το καλύτερο τεχνικά δυνατό με στόχο να παραδοθεί στις αρχές του 2018.

Επιδίωξη επίσης της ΑΜ είναι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξή της, μέσω της δημιουργίας μουσειακών χώρων στους σταθμούς μετρό. Η ΑΜ με γνώμονα όπως πάντοτε το δημόσιο συμφέρον, έχει την προσδοκία ότι οι φορείς και οι υπεύθυνες αρχές της πόλης, αναμένεται να συνδράμουν ουσιαστικά σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά της, για να ξεπεραστούν όλες οι αντιξοότητες και να παραδοθεί το Έργο το συντομότερο δυνατό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την Επέκταση προς Καλαμαριά, τον Ιούλιο του 2014 ξεκίνησε ουσιαστικά η κατασκευή της, με τις εργασίες να προχωρούν ομαλά, έχει γίνει σημαντική ωρίμανση των μελετών εφαρμογής του έργου, προχωρούν οι πρόδρομες εργασίες μετατοπίσεων ΟΚΩ και κυκλοφοριακών παρακάμψεων και ξεκίνησαν οι εργασίες εκσκαφών στους σταθμούς του έργου.

Με την λειτουργία της επέκτασης, το Μετρό θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς αναμένεται ότι η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Επιπροσθέτως η ΑΜ συνεχίζει με μεθοδικότητα να σχεδιάζει και να μελετά τις περαιτέρω επεκτάσεις του Μετρό στη Θεσσαλονίκη προς Σταυρούπολη, Εύοσμο, το Αεροδρόμιο της Μίκρας.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία πληθώρα έργων Μετρό και Τραμ, τα οποία έχουν κερδίσει την διεθνή αποδοχή με την ύψιστη ασφάλεια, την άρτια λειτουργικότητα και την αποδεδειγμένα άριστη ποιότητα και αισθητική τους."

No comments yet.