Για τη δημοσκόπηση σχετικά με το Μετρό

Mar 12th, 2013

Ανακοίνωση τύπου, 11.03.2013

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων,

Στράτου Σιμόπουλου

για δημοσκόπηση σχετικά με το Μετρό

Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλες διαμάχες, πολύ περισσότερο όταν αυτές επισύρουν το σοβαρό ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί ανεπανόρθωτα το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην ιστορία της πόλης, το Μετρό. Γι’ αυτό και οι πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει και από δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής», ζητούν να γίνει το Μετρό πάση θυσία, ακόμα κι αν χρειαστεί να μετακινηθούν αρχαιότητες. Πιστεύω μάλιστα, ότι τα ποσοστά θα ήταν συντριπτικά αν η δημοσκόπηση αφορούσε σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Θα ήταν ευχής έργο όλα τα ευρήματα στο σταθμό «Βενιζέλου» να παραμείνουν ακριβώς στο χώρο και τη θέση που ανακαλύφθηκαν. Όμως δυστυχώς, δεν υπάρχει βιώσιμη ασφαλής τεχνική λύση για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ, θα υπάρξει μέριμνα, ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα όχι μόνο να προστατευτούν, αλλά και να αναδειχθούν. Κρατάμε βέβαια ανοιχτή για λίγες εβδομάδες ακόμα, την πόρτα του διαλόγου, αναμένοντας, από όσους θεσμικούς φορείς έχουν διαφορετικές απόψεις, να καταθέσουν τεκμηριωμένες τεχνικά λύσεις.

Ο σεβασμός του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» στην πολιτιστική μας κληρονομιά είναι αδιαμφισβήτητος και έχει αποδειχθεί εμπράκτως.

No comments yet.