Γ. Μαγκριώτης: το 2014 αποτελεί ορόσημο για το μετρό

Αγγελιοφόρος, 07.12.09

Τρεις βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες για τα έργα στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, παρουσίασε χτες το βράδυ, ο υφυπουργός υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, σε κοινή σύσκεψη της περιφερειακής επιτροπής και των δύο νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαγκριώτης είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προτεραιότητες αποτελούν το μετρό της πόλης και οι επεκτάσεις του καθώς και η εξωτερική περιφερειακή οδός.

Ειδικά για το μετρό επανέλαβε ότι είναι ειλημμένη απόφαση που δεν αλλάζει η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη της διοίκησης του έργου ώστε να προχωρήσουν με ταχύτητα στο εξής οι εργασίες. «Τρέχουμε και επιταχύνουμε, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε όλο το χρόνο της καθυστέρησης», σημείωσε και προσδιόρισε στις αρχές του 2014 την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής. Σχετικά με τις επεκτάσεις, ο κ. Μαγκριώτης είπε χτες ότι στόχος είναι το 2014 να έχει προχωρήσει η κατασκευή της γραμμής του μετρό προς την Καλαμαριά και να αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση προς τα δυτικά.

Η εξωτερική περιφερειακή οδός

Για την εξωτερική περιφερειακή, τόνισε, η διαβούλευση για τη χάραξη θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιανουαρίου και το κόστος έχει υπολογιστεί σε 1,5 δισ. ευρώ. Τέλος, υπογράμμισε ότι στον προγραμματισμό του υπουργείου είναι η σύνδεση έως το τέλος της τετραετίας όλων των πρωτευουσών των νομών στην κεντρική Μακεδονία με τη Θεσσαλονίκη, με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Εως το τέλος του 2010 θα έχουν συνδεθεί οι Σέρρες, η Κατερίνη και η Βέροια συνδέονται λόγω ΠΑΘΕ, θα προχωρήσουν οι συνδέσεις του Κιλκίς και της Εδεσσας με τους κάθετους άξονες στην Εγνατία και ο αυτοκινητόδρομος προς τη Χαλκιδική.

Share/Bookmark
Leave a Comment