Δεύτερος μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη

Apr 5th, 2008
Έθνος, 05.04.08

Ο δεύτερος «Μετροπόντικας» που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Μετρό της πόλης έφτασε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο Μηχάνημα Ολομέτωπης Διάνοιξης Σηράγγων, βάρους 400 τόνων και μήκους 90 μέτρων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί – σε παράλληλη πορεία με τον πρώτο «Μετροπόντικα» που βρίσκεται ήδη στην πόλη – για την κατασκευή των δύο ανεξάρτητων σηράγγων (μονής τροχιάς) του Μετρό Θεσσαλονίκης. Εντός του καλοκαιριού οι δύο «Μετροπόντικες» θα ξεκινήσουν το υπόγειο ταξίδι τους έχοντας ως αφετηρία τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και σε καθημερινή βάση προβλέπεται να κατασκευάζουν κατά μέσο όρο 10 μέτρα σήραγγας Μετρό σε βάθος από 16 έως 31 μέτρα.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι εργασίες κατασκευής του Μετρό εξελίσσονται συστηματικά και εντατικά σε 11 εργοτάξια και ήδη κατασκευάζονται οι τρεις πρώτοι Σταθμοί : «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», «Βενιζέλου» και «Σιντριβάνι».

Παράλληλα, χάρη στην κατασκευή του Μετρό πραγματοποιείται η μεγαλύτερη ενιαία αρχαιολογική ανασκαφή της Θεσσαλονίκης και τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα θα αναδειχθούν τόσο στο Μετρό όσο και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της πόλης (πχ. Αλκαζάρ).

Tags:
No comments yet.