Διαμαρτυρία καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης για το μετρό

Mar 23rd, 2010
Ελευθεροτυπία, 23.03.2010
Να απομακρυνθούν άμεσα οι λαμαρίνες των εργοταξίων του μετρό, και να αυξηθούν οι ρυθμοί προόδου του έργου, ζητούν οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, που πλήττονται από την εγκατάσταση των εργοταξίων.

Το μεσημέρι έκλεισαν για 15 λεπτά το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, στο Βαρδάρη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση του τζίρου των καταστημάτων τους, τη δραματική μείωση της κίνησης, για πολλούς από τους οποίους, είχε ως συνέπεια, ακόμη και το κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Όπως τονίζουν, το φετινό είναι το τρίτο Πάσχα που κάνουν με τα καταστήματά τους αποκλεισμένα από τις λαμαρίνες των εργοταξίων, ενώ θεωρούν υπεύθυνους για τις μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο, τις αρχαιολογικές εργασίες που, όπως υποστηρίζουν, προχωρούν με βραδύτατους ρυθμούς.

Οι καταστηματάρχες, αν και αρχικά είχαν αποφασίσει το δίωρο αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της Μοναστηρίου, τελικά προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό μόνο του ενός ρεύματος και μόνο για 15 λεπτά, για να μην προκαλέσουν πρόβλημα στους συμπολίτες τους.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης, με οικονομικά αιτήματα.

Tags:
No comments yet.