Δυσπραγία και… αρχαία στο δρόμο του μετρό

Jul 20th, 2008
Ελεύθερος Τύπος, 13.07.08

Του ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΑΡΓΥΡΗ

……….
Οι δύο μετροπόντικες, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διάνοιξη των σηράγγων του μετρό της Θεσσαλονίκης, έχουν φτάσει στην πόλη από τις αρχές του χρόνου, αλλά ο πρώτος που θα ξεκινήσει το υπόγειο σκάψιμο από την περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού προβλέπεται να είναι εγκατεστημένος και να πιάσει δουλειά στις αρχές του νέου έτους, ανατρέποντας τον αρχικό προγραμματισμό του περασμένου Απριλίου και εν συνεχεία του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, που προέβλεπε εγκαίνια εργασιών, σε συνδυασμό με την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη, για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι αρχαιολογικές εργασίες και οι σχετικές εγκρίσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου διήρκεσαν πέρα από το αναμενόμενο, σε συνδυασμό με παρενέργειες καθυστερήσεων που προκάλεσε η υπόθεση του κ. Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού. Αν και αυτά τα θέματα σε μεγάλο βαθμό επιλύθηκαν, τις τελευταίες εβδομάδες ανέκυψαν νέα προβλήματα από την οικονομική κατάσταση της ΑΕΓΕΚ, που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας, η οποία κατασκευάζει το έργο. Από τις προηγούμενες ημέρες άρχισε πάλι να πυκνώνει το τεχνικό προσωπικό στα 13 εγκατεστημένα από τα 18 συνολικά προβλεπόμενα να αναπτυχθούν εργοτάξια στην πόλη. Η ανάδοχος εταιρία επαναπροσλαμβάνει το προσωπικό, δίνοντας την εικόνα ότι θα ανταποκριθεί στις κατασκευαστικές υποχρεώσεις και τα χρονοδιαγράμματα του έργου.

Στο μεταξύ, πηγές της Αττικό Μετρό ΑΕ αναφέρουν ότι επισήμως δεν έχει ενημερωθεί η εταιρία ως κύριος των έργων για την υπόθεση της εξαγοράς της ΑΕΓΕΚ από εταιρία συμφερόντων του επενδυτή κ. Γ. Μαρούλη της Ιόνιας οδού, προκειμένου ο νέος στρατηγικός επενδυτής να υλοποιήσει τα έργα του μετρό της Θεσσαλονίκης και παράλληλα του μετρό της Αθήνας στους σταθμούς Νομισματοκοπείο, Χολαργός, Αγία Παρασκευή.

Tags:
No comments yet.