Είκοσι μέρες ζωής μετρά ο μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη

Feb 5th, 2009
Ελευθεροτυπία, 05.02.09

Του Σάκη Αποστολάκη

Κάπου στο Βαρδάρι βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο «Κωστίκας» ή «Κάσσανδρος», ο πρώτος μετροπόντικας που ανοίγει τη μία από τις δύο σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης. Το ταξίδι του ξεκίνησε πριν από 20 μέρες, από βάθος 17 μέτρων. Ο μετροπόντικας προχωράει κατά 10 μέτρα τη μέρα. Από την έναρξη του ταξιδιού του, προχωρά με κλίση σκάβοντας όλο και πιο βαθιά, μέχρι να φτάσει στο μέγιστο βάθος, που είναι τα 31 μέτρα.

Αυτές τις μέρες έρχονται στη Θεσσαλονίκη και τα εξαρτήματα του «Γιωρίκα», του δεύτερου μετροπόντικα. Οπως κι ο πρώτος, θα συναρμολογηθεί, θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία και θα ξεκινήσει κι αυτός τη διάνοιξη της δεύτερης σήραγγας. Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει μία σήραγγα ανά κατεύθυνση. Η κατασκευή της δεν πρέπει να γίνεται παράλληλα, ώστε ν’ αποφευχθούν προβλήματα στις σήραγγες από το έντονο τράνταγμα των δύο τεράστιων μηχανημάτων. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, που θα εγκαινιάσει επίσημα τη λειτουργία του πρώτου μετροπόντικα. Ο «Κωστίκας» μπορεί να μην είναι παρών, αλλά θα τιμηθεί με κάθε επισημότητα η έναρξη της λειτουργίας του. Εξαιτίας της επίσκεψης Σουφλιά στη Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται κάθε λήψη φωτογραφίας ή βίντεο του εργοταξίου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Αγνωστο γιατί, μια και ο «Κωστίκας» ήδη ταξιδεύει στα έγκατα της πόλης. Εργάτες με φωσφορίζοντα γιλέκα και κίτρινα κράνη εργάζονται συνεχώς, ακόμη και τη νύχτα, ενώ φορτηγά μπαινοβγαίνουν ξεφορτώνοντας υλικά και μηχανήματα.

Οι δύο μετροπόντικες είναι πολυτεχνίτες. Κάνουν δυο δουλειές ταυτόχρονα. Ειδικεύονται, δε, στα μαλακά εδάφη. Σκάβουν και ανοίγουν τη σήραγγα και παράλληλα στηρίζουν με ειδικά υλικά τα χώματα γύρω γύρω, ώστε ν’ αποφευχθούν καθιζήσεις. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ελέγχου της φυσικής εδαφικής πίεσης στο μέτωπο της σήραγγας.

Σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό», σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων στα εργοτάξια. Στους σταθμούς Πανεπιστημίου (88%), Δημοκρατίας (99%), Συντριβάνι (81%), τον Επίσταθμο Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού (95%), τη Διακλάδωση Γραμμής προς Σταυρούπολη (98%). Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων στο σταθμό «Αγία Σοφία» (51%), ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής πασσάλων αντιστήριξης στο σταθμό «Πανεπιστήμιο».

Tags:
No comments yet.