Εγνατία oδός καλεί… μετρό Θεσσαλονίκης

Dec 12th, 2012

Αγγελιοφόρος, 11.12.2012

Την εποπτεία του μετρό της Θεσσαλονίκης από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης. «Η “Εγνατία Οδός ΑΕ” αποτελεί μία εταιρία – κόσμημα», ανέφερε ο κ. Κονακλίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων της εταιρίας (ΣΕΤΕΟ), σχετικά με τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, αλλά και τις προοπτικές για το μέλλον. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ πρόσθεσε ότι η «Εγνατία Οδός ΑΕ» διαθέτει την τεχνογνωσία για να αναλάβει το μετρό, ενώ επισήμανε ότι η εποπτεία του από τη συγκεκριμένη εταιρία θα ήταν προς το συμφέρον του έργου, το οποίο δεν μπορεί να διοικείται μέσω τηλεδιασκέψεων, από την Αθήνα.

Ο ΣΕΤΕΟ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης για τη μεταφορά των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του άξονα της Εγνατίας στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προχώρησε και σε σχετική καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, καθηγητής Παρασκευάς Σαββαΐδης, είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα με το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας, αφού αυτό που προωθείται είναι η εκχώρηση μίας συγκεκριμένης δραστηριότητας και όχι η παραχώρηση της ίδιας της εταιρίας, η οποία έχει μπροστά της σπουδαίο έργο να επιτελέσει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

No comments yet.