Εκρηξη σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Oct 12th, 2010
Έθνος, 12.10.2010
Από την έκρηξη κάηκε μικρό τμήμα δένδρου, ενώ στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμηματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών
Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 05:00 το πρωί της Τρίτης, στον προαύλιο χώρο του εργοταξίου του μετρό,  στη συμβολή των οδών Δελφών και Καλλιδοπούλου.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από σακίδιο που περιείχε ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, δύο γκαζάκια και στουπί.

Εκρηξη σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Από την έκρηξη κάηκε μικρό τμήμα δένδρου, ενώ στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμηματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Mε αφορμή την έκρηξη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης, δήλωσε:

«Η έκρηξη στο εργοτάξιο του μετρό, στη συμβολή των οδών Δελφών και Καλλιδοπούλου, δείχνει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σε αυτή την πόλη που εμπνέονται από την πρακτική μεγάλου μέρους του πολιτικού της προσωπικού.

Δυναμιτίζουν το «θρύλο» των μεγάλων έργων ο οποίος ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη επί σχεδόν δύο δεκαετίες. Τα δήθεν «μεγάλα έργα», δεν μπήκαν στην πόλη για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και δεν θα βγουν με βόμβες.

Η έκρηξη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, η καθυστέρηση του έργου έχει επιφέρει τεράστιες απώλειες στην αγορά. Είναι στο χέρι όλων μας να απορρίψουμε αυτήν την προοπτική για τη Θεσσαλονίκη.

Στις κάλπες της 7ης Νοεμβριου. Για μια πόλη για μας και όχι για τα συμφέροντα».

Tags:
No comments yet.