Εντός χρονοδιαγραμμάτων το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Ναυτεμπορική, 05.09.08

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με εντατικούς ρυθμούς μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει», τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας παράλληλα πως ήδη προγραμματίζονται οι πρώτες επεκτάσεις προς Καλαμαριά και Σταυρούπολη.

«Ολα όσα, για πολλά χρόνια έμεναν άδειες υποσχέσεις, σήμερα γίνονται πράξη», υπογράμμισε, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργόταξιο του Μετρό.
«Σύντομα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν το δικό τους μετρό»

«Τα εμπόδια που είναι φυσικό να εμφανιστούν στην αρχή ενός τόσο μεγάλου έργου, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι μετατοπίσεις των δικτύων και ανάλογα συναφή, έχουν πια ξεπεραστεί», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες σε 13 εργοτάξια και έχει ξεκινήσει, όπως είδαμε, η συναρμολόγηση του πρώτου “μετροπόντικα”, έτσι ώστε, σύντομα, να αρχίσει η εκσκαφή της σήραγγας του Μετρό κάτω από την πόλη».

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «εκτός από την προφανή συγκοινωνιακή σπουδαιότητά του, το έργο του Μετρό συνιστά τη μεγαλύτερη ενιαία αρχαιολογική ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη». «Αποτελέσματα αυτής της ανασκαφής είδαμε μόλις πρόσφατα, με την ανακάλυψη των τεσσάρων χρυσών στεφανιών και εκατοντάδων αρχαίων νομισμάτων», πρόσθεσε και όπως έκανε γνωστό, όλα τα ευρήματα θα στεγαστούν στο Αλκαζάρ, το οποίο με κυβερνητική χρηματοδότηση μετατρέπεται σ’ ένα σύγχρονο μουσείο.

Share/Bookmark
Leave a Comment