Επίθεση Μπουτάρη στην κυβέρνηση για τα αρχαία και το Μετρό Θεσσαλονίκης

Apr 16th, 2013

Καθημερινή, 15.04.2013

Εντονα επικριτικός, απέναντι στο υπουργείο Ανάπτυξης, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με τη στάση του υπουργείου στο ζήτημα που προέκυψε με τα αρχαία τα οποία βρέθηκαν κατά τις εργασίες του Μετρό στην κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου.

«Ντρέπομαι για λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, διότι έθεσε με εκβιαστικό τρόπο το απαράδεκτο και παραπλανητικό δίλημμα «ή αρχαία ή μετρό», ενώ οι μελέτες που έγιναν από το ΤΕΕ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προτείνουν οκτώ λύσεις, οι οποίες προβλέπουν συνύπαρξη των αρχαιοτήτων και του σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καθυστέρηση του έργου», είπε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε, ότι οι όποιες καθυστερήσεις στο έργο του μετρό, οφείλονται μόνο στις διαδικασίες χρηματοδότησης του μετρό. Επίσης, άμεσα θα συνεδριάσει η επιτροπή του Δήμου για το θέμα και ο Δήμος θα στείλει εκ νέου το αίτημα να αναπεμφθεί η υπόθεση στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Επικριτικός ήταν ο δήμαρχος και για όσους κατοίκους της Θεσσαλονίκης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του έργου που γίνεται δίπλα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. «Νιώθω ντροπή γι αυτούς τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και σημείωσε ότι η ανάπλαση μπορεί να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα από την προαναφερόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία θα αντικρούσει ο Δήμος.

Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, πρόβαλε βίντεο, το οποίο γυρίστηκε με πρωτοβουλία της παράταξης του και δείχνει, όπως είπε, την κατάσταση και τα προβλήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την παράνομη στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους, την κατάληψη ποδηλατοδρόμων από σταθμευμένα αυτοκίνητα και την άσχημη εικόνα γύρω από ιστορικά μνημεία.

Πηγή: AMΠE

No comments yet.