Επίσκεψη Καραμανλή στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Sep 5th, 2008
Έθνος, 05.09.08

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του μετρό της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι το έργο θα παραδοθεί στους πολίτες εντός του χρονοδιαγράμματος

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με εντατικούς ρυθμούς, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Τα εμπόδια, που είναι φυσικό να εμφανιστούν στην αρχή ενός τόσο μεγάλου έργου, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι μετατοπίσεις των δικτύων και ανάλογα συναφή, έχουν πια ξεπεραστεί.

“Αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες σε 13 εργοτάξια και έχει ξεκινήσει, όπως είδαμε, η συναρμολόγηση του πρώτου “Μετροπόντικα”, έτσι ώστε, σύντομα, να αρχίσει η εκσκαφή της σήραγγας του Μετρό κάτω από την πόλη.

“Σύντομα,οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να μετακινούνται με το δικό τους Μετρό. Και δεν σταματάμε εκεί, καθώς ήδη προγραμματίζουμε τις πρώτες επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, προς την Καλαμαριά, στα ανατολικά και προς τη Σταυρούπολη, στα δυτικά. Ολα όσα, για πολλά χρόνια έμεναν άδειες υποσχέσεις, σήμερα γίνονται πράξη”.

Αναφέρθηκε επίσης στα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό κι έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ενιαία αρχαιολογική ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Ολα τα ευρήματα θα στεγαστούν στο «Αλκαζάρ»,που με την κυβερνητική χρηματοδότηση μετατρέπεται σ’ ένα σύγχρονο μουσείο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας,ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, βουλευτές κ.α.

Tags:
No comments yet.