Επίσκεψη πρωθυπουργού στο Μετρό

otenet.gr, 10.05.09

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια λόγια, γίνεται πράξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την πορεία εξέλιξης του έργου.

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο, χαιρέτησε τους εργαζόμενους και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Επισκέφθηκα σήμερα το κεντρικό εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκα για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών. Οι δύο μετροπόντικες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Πολύ πρόσφατα, το ΥΠΕΧΩΔΕ προχώρησε στη δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, ένα έργο με πέντε σταθμούς και πέντε χιλιόμετρα υπόγειας σήραγγας και βεβαίως, βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και η άλλη επέκταση προς τη Σταυρούπολη. Πρόκειται για ένα έργο, που οδηγεί σε ένα πλήρες δίκτυο Μετρό, το οποίο θα μεταμορφώσει από συγκοινωνιακή πλευρά τη ζωή της Θεσσαλονίκης και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό δημόσιο έργο που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα και θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη. Οι Θεσσαλονικείς, για πολλές δεκαετίες, Μετρό άκουγαν και Μετρό δεν έβλεπαν. Σήμερα, το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια λόγια, γίνεται πραγματικότητα».

Το πρωί, με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Νατάσα, επισκέφθηκαν στο Πλαγιάρι της Θεσσαλονίκης το παιδικό χωριό SOS, το οποίο είχε επισκεφθεί και ως βουλευτής. Συναντήθηκαν με τα 45 παιδιά ηλικίας, 6 έως 17 χρονών, που φιλοξενούνται στα δέκα σπίτια του χωριού, μίλησαν μαζί τους, τους πρόσφεραν δώρα και εκείνα, με τη σειρά τους, τους χάρισαν δικές τους ζωγραφιές.

Ακολούθως, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το μόνο «πράσινο» σχολείο στην Ελλάδα, το υπερσύγχρονο κτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καλαμαριάς και ενημερώθηκε από το νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για το θέμα της σχολικής στέγης.

Μετά το Μετρό, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από το δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, στα νέα θεματικά πάρκα του δήμου, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στη νέα παραλία της πόλης.
Πηγή ΑΠΕ

Share/Bookmark
Leave a Comment