Επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Πέμπτη στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Greekmoney.gr, 28.02.2013

Με ομόφωνη απόφασή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρούν από σήμερα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας να απολύσει 400 εργαζόμενους.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημήτρης Παππάς δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες επαφής με τους φορείς του έργου αλλά σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργου Κωνσταντινίδη με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη σε μια προσπάθεια πιθανής εξεύρεσης λύσης.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της αναδόχου κοινοπραξίας να προχωρήσει σε απολύσεις αντί να εντάξει τους 400 εργαζόμενους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως οι ίδιοι προτείνουν, μέχρι την έναρξη των εργασιών στα εργοτάξια της Αγίας Σοφίας και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Εκτιμούν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου τρεις μήνες και με τη διαθεσιμότητα δεν θα χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Καλούν επίσης την Αττικό Μετρό και την ανάδοχο κοινοπραξία να δώσουν έγγραφη διαβεβαίωση για την επαναπρόσληψη του προσωπικού και την εφαρμογή ενός πλαισίου συμφωνίας σχετικά με τους όρους εργασίας.

Πηγή:ΑΠΕ

Share/Bookmark
Leave a Comment