Επαναλειτουργούν οι μετροπόντικες

Ημερησία, 02.08.2010
Του Λεωνίδα Λιάμη
Σε επαναλειτουργία τίθενται σήμερα, εκτός απροόπτου, οι μετροπόντικες στο μετρό Θεσσαλονίκης, που παρέμεναν ακινητοποιημένοι στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου από το Νοέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2010, αντίστοιχα, εξαιτίας οικονομικών διαφορών μεταξύ του δημοσίου και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Οικονομίδης, έπειτα από διαπραγματεύσεις περίπου 3 μηνών «έχουμε φθάσει σε μια καταρχήν συμφωνία με τον ανάδοχο και τη Δευτέρα ξεκινάνε πάλι τις εργασίες τους οι δύο μετροπόντικες».

Τον Αύγουστο
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο ΔΕΘ» ο κ. Οικονομίδης ξεκαθάρισε ότι η οριστικοποίηση των παραμέτρων της συμφωνίας θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα ή το τέλος Αυγούστου.

«Έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά την επανεκκίνηση του έργου με τους μετροπόντικες και το δεύτερο έχει να κάνει με την ποσοτικοποίηση των οικονομικών μεγεθών στα οποία έχει επέλθει καταρχήν συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά διευκρίνισε πως όλα αυτά «θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση του τεχνικού συμβουλίου δημοσίων έργων ως προς την αιτιολόγηση της συμφωνίας, όσο και στην ποσοτικοποίηση των μεγεθών».

Θυμίζουμε ότι οι εξωσυμβατικές διεκδικήσεις της αναδόχου κοινοπραξίας όπως έχει διαρρεύσει, ανέρχονται σε περίπου 150 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων το δημόσιο δεν τις αναγνωρίζει. Μάλιστα πριν περίπου ένα μήνα το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Οικονομίδη, έφθασε μια ανάσα πριν πάρει την επώδυνη απόφαση να ακυρώσει τη σύμβαση και να προχωρήσει σε νέα, με ό,τι θα σήμαινε αυτό σε κόστος και χρήμα.

Share/Bookmark
Leave a Comment