Επιασε δουλειά ο μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη

Έθνος, 03.08.2010
Του Β. Ιγνατιάδη
Υστερα από μήνες αδράνειας στον σταθμό του Πανεπιστημίου, ο ένας από τους δύο μετροπόντικες του μετρό Θεσσαλονίκης άναψε χθες τις μηχανές του και συνέχισε το υπόγειο “ταξίδι” του, ενώ σε τρεις εβδομάδες από σήμερα αναμένεται να τον ακολουθήσει και ο δεύτερος.

Επειτα από μήνες αδράνειας ο ένας από τους δύο μετροπόντικες συνεχίζει από χθες το υπόγειο ταξίδι του

Το “μπλόκο” του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου και των αποφοίτων του Παπάφειου Ιδρύματος, που απειλεί να αφήσει χωρίς συγκοινωνιακή κάλυψη ολόκληρη την περιοχή της Τούμπας, υποχρέωσε τη διοίκηση της Αττικό Μετρό στη δύσκολη απόφαση να προσπεράσει προς το παρόν την ομώνυμη στάση του μετρό και να συνεχίσει στην επόμενη.

Οι δύο μετροπόντικες θα περάσουν κάτω από το Παπάφειο, συνεχίζοντας για την επόμενη στάση, καθώς λόγω της δικαστικής εμπλοκής που προκάλεσε η προσφυγή του μητροπολίτη δεν μπορεί να γίνει σε αυτήν τη φάση η υποδομή για την κατασκευή του σταθμού.

Διαταγή αναστολής
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή αναστολής, σε ό,τι αφορά την κοπή 12 δέντρων από το προαύλιο του ιδρύματος, όπου έχει χωροθετηθεί ο σταθμός, ενώ στις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή του κ. Ανθιμου, με την οποία ζητά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου.

“Λάβαμε μια δύσκολη, αλλά απαραίτητη απόφαση. Αντί να χάσουμε ένα έργο εθνικής σημασίας, στη χειρότερη περίπτωση θα χάσουμε έναν σταθμό.

Τότε αυτοί που έκαναν την προσφυγή θα πρέπει να απολογηθούν στους κατοίκους της Τούμπας, που θα μείνουν χωρίς μετρό”, είπε στο “Εθνος” ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό Α.Ε.”, Χρ. Τσίτουρας.

Share/Bookmark
Leave a Comment