Επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για την επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά

Mar 14th, 2013

Αγγελιοφόρος, 14.03.2013

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Werner Hoyer ανακοίνωσε, σήμερα, πως η χορήγηση του νέου δανείου αποφασίστηκε με στόχο την «βελτίωση της συγκοινωνίας σε μία περιοχή με 115.000 κατοίκους, όπου οι επιχειρήσεις προσφέρουν περίπου 20.000 θέσεις εργασίας». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΤΕπ, η ετήσια ζήτηση θα είναι της τάξης των 23 εκατομμυρίων επιβατών.

Στην ανακοίνωσή του, ο Werner Hoyer σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά σημαντικά έργα επέκτασης του Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα έργα αυτά είναι σημαντικά, σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, καθώς προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και εξασφαλίζουν αξιόπιστη μεταφορά σε λογικές τιμές. Επίσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο υγιεινού περιβάλλοντος σε δύο μεγάλες πόλεις, ενώ παράλληλα βοηθούν στη διατήρηση και βελτίωση της πρόσβασης σε χώρους πολιτισμού». Και προσθέτει πως «η Τράπεζα επιτρέπει σε σημαντικά έργα υποδομής να προχωρήσουν, προς όφελος των εκατομμυρίων των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων. Η Ελκυστική τιμολόγηση της ΕΤΕπ είναι προς όφελος τόσο του ελληνικού κράτους και των χρηστών του μετρό».

No comments yet.