Επιστρατεύτηκαν δύτες για το μετρό!

Aug 30th, 2007

Αγγελιοφόρος, 30.08.07

«Βουτιά» στα έγκατα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί δύο δύτες, οι οποίοι, λόγω μετρό, κατέβηκαν στα υπόγεια της πόλης, για να ελέγξουν τους αποχετευτικούς αγωγούς της!

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Αγίας Σοφίας, όπου αυτό το χρονικό διάστημα εκτελούνται εργασίες μετατόπισης των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας, ώστε ο χώρος όπου θα βρίσκεται ο σταθμός του μετρό να απελευθερωθεί και να αρχίσει η κατασκευή του.

Oι ειδικοί κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που έδωσε η ΕΥΑΘ για τα χαρακτηριστικά (βάθος, σχήμα, λειτουργική κατάσταση, παροχή) του «πυρίκαυστου» αγωγού -όπως ονομάζεται καθώς βρίσκεται στην «πυρίκαυστη» περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Και επειδή η όλη ιστορία κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι, οι δύτες διέθεταν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, την ειδική στολή, τη μάσκα, αλλά και την μπουκάλα με το οξυγόνο. Κι αυτό καθώς το να μπει κάποιος στο αποχετευτικό σύστημα αποτελεί επικίνδυνη ενέργεια λόγω των αναθυμιάσεων και της παραγωγής μεθανίου και άλλων αερίων, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα υγείας.

Ετσι, στις 10 χτες το πρωί άνοιξαν τα καπάκια των φρεατίων στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να αεριστεί ο αγωγός και στη συνέχεια μπήκαν μέσα για την… περιήγηση.

O «πυρίκαυστος» αγωγός που κλήθηκαν να ελέγξουν είναι εξαιρετικά ευμεγέθης καθώς έχει διάμετρο 2,5 μέτρων, χωράει, δηλαδή, ακόμα και όρθιους ανθρώπους, ενώ η διατομή του είναι ωοειδής.

Tags:
No comments yet.