Ερχεται και τρίτο Πάσχα πίσω από τις λαμαρίνες

Mar 23rd, 2010
Αγγελιοφόρος, 23.03.2010
«Αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η κατασκευή του μετρό, δε θα είναι έτοιμο πριν από το 2030», είπε χτες ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, στη συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Επαγγελματιών για το μετρό και πρόσθεσε: «Τα συνεργεία του εργολάβου εργάζονται πενθήμερο και οκτάωρο, επί πεντέμισι μήνες η διοίκηση της Αττικό Μετρό που μόλις άλλαξε δε λάμβανε καμία απόφαση για το έργο, δεν έχουν παραδοθεί χώροι στον εργολάβο για να δουλέψει (Παπάφη, Πατρικίου, Νέα Ελβετία). Θέλουμε το μετρό, αλλά οι επαγγελματίες, τα μέλη του Επιμελητηρίου, οδηγούνται σε καταστροφή».

«Πρόκειται για το τρίτο Πάσχα που τα καταστήματά μας θα βρίσκονται κρυμμένα πίσω από τα έργα του μετρό. Υπάρχει ούτως ή άλλως η οικονομική κρίση και εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον και τις λαμαρίνες. Το έργο πρέπει να τελειώσει, αλλά αν συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί, εμείς θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε», σημείωσε ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της Μοναστηρίου, Γιάννης Διαβάτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Διαβάτη, οι λαμαρίνες, οι οποίες στην περιοχή του εκτείνονται σε μήκος περίπου 700 μέτρων, από την αρχή της Μοναστηρίου στην πλατεία Δημοκρατίας και με μέτωπο προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, έχουν ως αποτέλεσμα όλη η περιοχή να είναι παντελώς αποκλεισμένη. «Αν υπάρξει ανάγκη, ούτε πυροσβεστικό όχημα ούτε ασθενοφόρο αλλά ούτε και περιπολικό μπορεί να προσεγγίσει τα καταστήματά μας και τις γύρω πολυκατοικίες. Μόνο μοτοσικλέτες μπορούν να περάσουν», υπογράμμισε ο κ. Διαβάτης.

«Οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες και είμαι σίγουρος ότι θα δοθεί και νέα παράταση για την ολοκλήρωση του μετρό. Ευχόμαστε μετά την κινητοποίησή μας να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο», ανέφερε ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών από το εργοτάξιο της Βενιζέλου, Δημήτρης Κοροκυθάκης.

Tags:
No comments yet.