Ζητείται λύση για προβλήματα σε 4 σημεία

Feb 23rd, 2010
Πρώτο Θέμα, 23.02.2010

Της Μαριάννας Τζάννε

Ρέππας: Να επιλυθούν τα προβλήματα που καθυστερούν το μετρό της Θεσσαλονίκης

Τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που μπλοκάρουν την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης, δηλώνει αποφασισμένος να ξεπεράσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.

Την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο θα αναζητήσει λύσεις σε τέσσερα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο και τα οποία είναι η απελευθέρωση του χώρου στο Πανεπιστήμιο και στο Παπάφειο Ίδρυμα και τα προβλήματα στο Σταθμό Πατρικίου και στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

«Είναι τέσσερα σημεία πάνω στα οποία θα ρίξουμε το βάρος μας από την Δευτέρα κιόλας, προκειμένου να έχουμε απαντήσεις κι έτσι να βοηθήσουμε ώστε το έργο να εξελιχθεί όσο γίνεται ταχύτερα» δήλωσε την Τρίτη κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Αττικό Μετρό στην Θεσσαλονίκη ο κ. Δημήτρης Ρέππας.

Ο υπουργός υποδομών αναφέρθηκε και στο σχέδιο για την επέκταση των γραμμών του Μετρό προς την Καλαμαριά και στη Δυτική περιοχή. Όπως είπε η επέκταση προς την Καλαμαριά είναι ένα έργο, το οποίο είναι υπαρκτό, θα πρέπει όμως να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ξεπεραστούν τα προβλήματα με το Συμβούλιο της Επικρατείας για γίνει η δημοπράτηση. Ανάλογες πρωτοβουλίες προγραμματίζονται και για την επέκταση του μετρό προς τα Δυτικά.

Ο κ. Ρέππας, εξήρε το έργο της Εγνατίας ΑΕ, η οποία εντός του έτους θα αναλάβει να υλοποιήσει και την κατασκευή της Εξωτερικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης.

«Φιλοδοξία μας είναι η κατασκευή του έργου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό. Στόχος μας είναι η δημοπράτηση του δυτικού τμήματος του έργου από τον κόμβο Τιτάν μέχρι τα Κωνσταντινοπολίτικα, μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων, να γίνει εντός του 2010» είπε ο Ρέππας.
Για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται μπλοκαρισμένη εξαιτίας προσφυγών και αλλαγής στον τρόπο χάραξης, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι αποτελεί «ένα τυπικό δείγμα κακού σχεδιασμού που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το ναυάγιο επιβαρύνει υπέρμετρα οικονομικά και το Δημόσιο».

Στόχος του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό κύκλο διαβούλευσης και μέσα από έναν διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση μελέτης, να λάβει υπόψη του τα νέα δεδομένα για την κατασκευή του έργου.

Tags:
No comments yet.