Ημερίδα για το μετρό Θεσσαλονίκης από το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Feb 3rd, 2010
Ελευθεροτυπία, 03.02.2010

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πορεία και τις προοπτικές του μετρό Θεσσαλονίκης, θα συζητηθούν σε ημερίδα, που διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο νέο συνεδριακό χώρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, στην οδό Μ.Αλεξάνδρου 49, έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης. Στην ημερίδα, θα παρουσιαστεί μελέτη της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με θέμα τα προβλήματα από την κατασκευή του μετρό στη λειτουργία της πόλης και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους.

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο διευθυντής της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελος Γαλούσης, ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας AIASA (αναδόχου του έργου), Μιχάλης Σίμας, πρόεδροι φορέων και εκπρόσωποι της τροχαίας και των εμπλεκόμενων εφορειών αρχαιοτήτων. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, του Οργανισμού Ρυθμιστικού (Ο.Ρ.ΘΕ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ) και των συλλόγων Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσης της Μόνιμης Επιτροπής Έργων Υποδομής, με σκοπό την πρόκληση διαλόγου σχετικά με την πορεία του έργου, τα προβλήματα και την επίλυσή τους, καθώς και τις προοπτικές.

Tags:
No comments yet.