Η κρίση έφαγε το μαστερ πλαν για τα έργα της Θεσσαλονίκης

Ράδιο Θεσσαλονίκη, 06.09.2010
Ούτε λόγος από τον Δημήτρη Ρέππα για εξωτερική περιφερειακή, ζεύξη Θερμαϊκού, ΔΕΘ.
   

Με μικρό καλάθι ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε μόνο σε εσωτερική περιφερειακή, μετρό, αεροδρόμιο και στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου.

Καμία αναφορά σε εξωτερική περιφερειακή, ζεύξη Θερμαϊκού, μετεγκατάσταση ΔΕΘ, συγκοινωνιακό χάρτη.

Για την εσωτερική ο υπουργός ανακοίνωσε τη διάθεση 400 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η ενδεχόμενη διαπλάτυνση τμήματος του άξονα.

Η διαπλάτυνση, μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, αφορά τον ανατολικό κλάδο της περιφερειακής από τον κόμβο Ρετζικίου μέχρι τον Κ12.

Στη συνέχεια εξετάζεται διαπλάτυνση της Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Μουδανιών από την έξοδο της περιφερειακής μέχρι τον κόμβο αεροδρομίου.

Σε ότι αφορά στο μετρό….. ο υπουργός το χαρακτήρισε ένα έργο αιχμάλωτο, αφού έχει ολοκληρωθεί μόλις το 14,5% του έργου.

Το μετρό είπε αποκτά βηματισμό…..οι μετροπόντικες πιάνουν δουλειά….οι πόροι του έργου είναι διασφαλισμένοι.

Σε ότι αφορά στις επεκτάσεις τού….προχωρά η μελέτη της επέκταση προς Καλαμαριά, ο οποία θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον κ.Ρέππας μέχρι το τέλος του έτους.

Για το τμήμα αυτό υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι 430 εκατ. ευρώ.

Για τις υπόλοιπες επεκτάσεις, είπε ότι προχωρούν οι προμελέτες προς Εύοσμο, Σταυρούπολη και Παπαγεωργίου, ενώ εξετάζεται η επέκταση προς αεροδρόμιο, με υπέργειο ελαφρύ τρένο.

Για το αεροδρόμιο Μακεδονία ο υπουργός σημείωσε ότι ευελπιστούν πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2012 ο διάδρομος προσαπογειώσεων.

Παράλληλα εξήγγειλε την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου για την δημιουργεία εμπορευματικού σταθμού 600ων στρεμμάτων με σύμβαση παραχώρησης.

Share/Bookmark
Leave a Comment