Η πόλη είναι αφεντικό του μετρό, όχι το υπουργείο, λέει ο Μπουτάρης

Mar 4th, 2013

Voria.gr, 04.03.2013

Πώς απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις αιχμές Σιμόπουλου για λαϊκισμό

«Η θέση μου για τις αρχαιότητες στη Βενιζέλου δεν έχουν σχέση με λαϊκισμό και δεν με ενδιαφέρει εάν θα εκλεγώ ξανά δήμαρχος», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στις αιχμές του Στράτου Σιμόπουλου ότι οι δηλώσεις του φλερτάρουν με τον λαϊκισμό.

«Βέβαια, θα είμαι ξανά υποψήφιος και θα βγω ξανά δήμαρχος. Ανέλαβα μία δουλειά και θα την πάω μέχρι τέλους», έσπευσε να προσθέσει ο Γ.Μπουτάρης, ο οποίος είπε ότι η κοινοπραξία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ό,τι εντολή της δώσει το “αφεντικό”. «Και αφεντικό δεν είναι μόνο η Αττικό Μετρό και το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει ότι η μεταφορά των αρχαιοτήτων είναι έγκλημα κατά της Θεσσαλονίκης.

«Ο δήμος δεν μπορεί να βρεί τεχνική λύση. Είναι υποχρέωση του κράτους και του Τεχνικού Επιμελητηρίου να υποχρεώσει την Αττικό Μετρό ώστε να βρει τη λύση για να διατηρηθούν οι αρχαιότητες. Οι επιστημονικές ομάδες που θα αποφανθούν πρέπει να προσθέσουν τη διάσταση πολιτισμός, στη σχέση χρόνου και χρήματος. »», πρόσθεσε.

Απαντώντας στη θέση Σιμόπουλου ότι οι αρχαιότητες πρέπει να μεταφερθούν  στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, για να αναβαθμιστούν οι δυτικές συνοικίες, ο κ.Μπουτάρης είπε ότι «εάν θέλετε πραγματικά να αναβαθμίσετε τις δυτικές συνοικίες, να μεταφέρετε εκεί το πανεπιστήμιο Μακεδονία, για να πάρει ανάσα και το κέντρο, που έχει μπουκώσει».

Αλαζονικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπουτάρη περί βέβαιης επανεκλογής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος πρότεινε την ανάγκη σύστασης κοινής επιτροπής που θα επισκεφθεί τα αρμόδια υπουργεία για να εξευρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για τις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στη Βενιζέλου.

 

No comments yet.