Θεσσαλονίκη: Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν αποδεσμευτεί πολλά από τα εργοτάξια του μετρό

Apr 4th, 2012

Αγγελιοφόρος, 04.04.2012

«Ελεύθεροι ξανά» θα είναι μέχρι το τέλος του 2012 πολλοί από τους χώρους, που καταλαμβάνουν σήμερα τα εργοτάξια – σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεκινήσει η αποκατάστασή τους, καθώς οι εργασίες για το μεγαλύτερο εναπομείναν τμήμα του έργου θα συνεχιστούν υπογείως.

Το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής απελευθέρωσης των χώρων που καταλαμβάνουν σήμερα τα εργοτάξια, γνωστοποίησε ο διευθυντής της Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, στη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης, επεσήμανε ότι η έναρξη λειτουργίας του Μετρό, τόσο της βασικής γραμμής, όσο και των επεκτάσεων, θα επηρεάσει άμεσα τη λειτουργία της πόλης και τη ζωή των πολιτών της. «Από τον επιχειρηματικό κόσμο αναγνωρίζεται ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην βιώσιμη κινητικότητα των ανθρώπων της, στη λειτουργικότητα της πόλης. Για τους λόγους αυτούς το ίδιο το έργο και η επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του θα πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, της Αττικό Μετρό και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων», είπε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, για την επιτάχυνση ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν για όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε περιοχές πλησίον των εργοταξίων.

Στο πλαίσιο, τέλος, της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των πολιτών για την σπουδαιότητα του έργου, αποφασίστηκε η υλοποίηση έκθεσης ζωγραφικής, σε συνεργασία με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίους θα ζητηθεί να ζωγραφίσουν τους συρμούς του Μετρό της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως τους φαντάζονται και όπως θα ήθελαν να είναι.

No comments yet.