Θεσσαλονίκη: "Στον αέρα" ο σταθμός του μετρό στο Παπάφειο

Feb 15th, 2011
capital.gr, 15.02.2011
Για τις 2 Μαΐου μετατέθηκε η εξέταση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, με την ιδιότητα του προέδρου του δ.σ. του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, εναντίον της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης 907,16 τ.μ. στον αύλειο χώρο του ιδρύματος για την κατασκευή σταθμού του Μετρό.

Ταυτόχρονα, το ΣτΕ θα εξέταζε και την αίτηση ακύρωσης που στρέφεται κατά της κοπής δέντρων από την αυλή του Παπαφείου, με την αιτιολογία ότι είναι υπεραιωνόβια και η κοπή τους θα επιφέρει δυσμενή μεταβολή του φυσικού και κατ΄ επέκταση του πολιτιστικού περιβάλλοντος.

«Σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίψει την αίτηση ακύρωσης, ανοίγει ο δρόμος έστω και για την εκ των υστέρων κατασκευή του σταθμού, ο οποίος θεωρείται νευραλγικός, καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί την πολυπληθή περιοχή της Τούμπας. Αν η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή, τότε η κατασκευή του σταθμού Παπάφη θα οδηγηθεί σε οριστική κατάργησή» αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Tags:
No comments yet.