"Ιερό" μένος κατά σταθμού μετρό

Jun 5th, 2010
Έθνος, 02.06.2010
Την κατασκευή του σταθμού στον χώρο του Παπάφειου επιχείρησε να σταματήσει ο μητροπολίτης, επικαλούμενος την κοπή 13 δέντρων. Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες με απόφαση του ΣτΕ    «E» 2/6

Επικαλούμενος την κοπή 13 δέντρων, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος επιχειρεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να σταματήσει την κατασκευή του σταθμού του μετρό στον χώρο του Παπάφειου.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ανθιμος κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε να συλληφθεί ο επικεφαλής του εργοταξίου, όταν ξεκίνησαν καθ’ όλα νόμιμα τα έργα για τον σταθμό του Παπάφειου.

Ιερό μένος κατά σταθμού μετρό

Στη συνέχεια, μαζί με το Δ.Σ. του Παπάφειου έκαναν αίτηση προσωρινής διαταγής για τη διακοπή των εργασιών, αλλά αυτή απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Υστερα από αυτό προχώρησαν σε προσφυγή στο ΣΤ’ Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο, όμως, δεν σταμάτησε τις εργασίες για το μετρό, παρά μόνο αποφάσισε την αναστολή της κοπής συνολικά 13 δέντρων.

Οπως είπε στο “Εθνος” ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας, η συγκεκριμένη αναστολή ουδόλως επηρεάζει τις εργασίες του μετρό, ενώ σημείωσε την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει η εταιρεία απέναντι στο περιβάλλον.

Επίσης, ότι σε περίπτωση κοπής των 13 δέντρων η Αττικό Μετρό δεσμεύεται να φυτέψει δεκάδες άλλα. Ακόμη, τόνισε ότι οι εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο γίνονται καθ’ όλα νόμιμα, σύμφωνα και με τη βούληση της πολιτείας, η οποία είναι κύριος του ακινήτου.

Τυχόν καθυστέρηση του “Σταθμού Παπάφη”, όπως είπε, θα οφείλεται μόνο στις παλινδρομήσεις της διοίκησης του Παπάφειου και θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνολικότερη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου του μετρό, την ταλαιπωρία του κοινού, αλλά και πιθανή απώλεια σημαντικών κοινοτικών πόρων.

Σε ό,τι αφορά την ευαισθησία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου για το περιβάλλον, να σημειώσουμε την παράνομη εκχέρσωση στην οποία προχώρησε η μητρόπολη σε δασική έκταση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης πριν από 1,5 χρόνο, προκειμένου να ανεγείρει γηροκομείο, που σταμάτησε ύστερα από προσφυγή των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Tags:
No comments yet.